Skip to main content

Westland Kaas

Van het produceren en opleggen tot het versnijden en distribueren van kaas. De supply chain van Westland Kaas Groep was uitbesteed aan slechts één grote partij. Voorafgaand aan het aflopen van het meerjarig contract had Westland Kaasgroep de keuze gemaakt minder afhankelijk te willen zijn van deze producent en meer regie op en meer inzicht in de keten te willen hebben. De vraag was? Help ons om de supply chain onder te brengen bij andere partners. Die uitdaging zijn we aan gegaan.

De uitgangspunten

Westland Kaas Groep zocht vooral praktische ondersteuning bij het begeleiden van deze transitie. Daarbij was het essentieel om het resultaat integraal veilig te stellen. En omdat we de transitie uitvoerden terwijl ‘de winkel open bleef’, moesten we goed afstemmen met de huidige én de nieuwe leveranciers. Daarbij committeerden we ons aan de kwalitatieve (wat en hoe) en kwantitatieve (wanneer en hoeveel) doelstellingen.

Zo zijn we aan de slag gegaan

Allereerst hebben we de keten in beeld gebracht. Wat zijn de verschillende stappen in het proces? En met welke randvoorwaarden hebben we daarbij te maken? Toen we alle aspecten in beeld hadden, analyseerden we welke producenten we konden aanhaken om alle afzonderlijke componenten goed aangesloten te houden. Om vervolgens bij deze partijen de infrastructuur te bekijken. Daarna brachten we een advies uit aan Westland Kaas Groep over de beste route. Na akkoord stelden we met alle partijen hebben we een planning met timings afgesproken en ter afronding een SLA opgesteld.

Daadwerkelijk van A naar B

Nadat we alle partijen aan boord hadden en goede afspraken hadden gemaakt, konden we verder met de praktische invulling. Binnen Westland Kaas Groep namen wij de leiding over het projectteam dat bestond uit commercie, IT, Operatie, Finance en Inkoop. Samen met dit team stuurden we op het halen van de planning, zowel qua inhoud als qua tijd. Uitdaging? De lange keten (vanaf opleg) van de producten en de soms onvoorspelbare vraag naar de producten maakte dat de planning op detailniveau moest worden aangepast.

Omdat we de dynamiek van de verswereld goed kennen, voelden we goed aan wanneer het nodig was om bij te sturen. Het is ons gelukt  om het productieproces volledig op gang te houden en binnen de gestelde tijd over te stappen van één grote partij naar zo’n tien afzonderlijke partijen. Dit alles hebben gedaan samen met een team van Westland Kaas Groep.

Het resultaat

De productie en het distributieproces is nu ondergebracht bij meerdere partijen en het volledige proces is nu inzichtelijk en transparant. Bovendien hebben we een mooie kostenbesparing gerealiseerd. De opdrachtgever is dan ook bijzonder tevreden, net als de betrokken partners.

Wat wij voor jou kunnen doen?
We denken graag met je mee

Neem contact op
Close Menu
Mosterdzoom 72 | 1541 NP Koog aan de Zaan
Telefoon: 06 23 34 35 74

© 2023 | website by Sixtyseven
Privacy Verklaring
Algemene voorwaarden